Ben ik verzekerd of niet?

Voor werknemers:

Waarschijnlijk heeft jouw werkgever een verzuimverzekering. Als deze verzekering is ondergebracht bij Allianz, De Goudse of Nationale Nederlande, dan bestaat de kans dat jouw werkgever een bijdrage kan doen aan jouw herstel welke betaald wordt door de verzekeraar. De verzekeraar noemt dit preventiebudget. Laat jouw werkgever dit controleren want dit kan jou kosten schelen en jouw werkgever ziekteverzuim.

Preventie budget & Re-integratiemanager: 

Dit budget kan worden ingezet door een verzekeraar nog voordat er een ziekmelding is. Dit omdat de verzekeraar wil voorkomen dat er een ziekmelding gaat komen. Heb je je reeds ziekgemeld ivm rugklachten, dan kun je vragen of er een budget beschikbaar gesteld kan worden bij de Re-integratiemanager.  

Voor zelfstandig ondernemers:

Heb jij een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan contact op met jouw verzekeraar en vraag of er preventiebudget beschikbaar is.

Bijna elke arbeidsongeschiktheidsverzekeraar doet aan preventie. Zeker als je zelf aangeeft dat je ziekteverzuim van jezelf wilt voorkomen. 

Voor werkgevers:

Heeft u een medewerker met rugklachten en heeft u uw verzuimverzekering ondergebracht bij verzekeraar Allianz, De Goudse of Nationale Nederlande?  Controleer dan bij de verzekeraar of er een preventiebudget beschikbaar is voor uw medewerker en wijs hem op onze mogelijkheden. Wij helpen u graag.”